BEZGLUTENOWE Ciastka czekoladowe z fasoli

WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE CIASTKA CZEKOLADOWE Z FASOLI!
A jednak można! Słodko i zdrowo!
Zero użycia jakiejkolwiek mąki. W pełni zrobione z naturalnych, zdrowych składników. Idealne na przekąskę. 🙂

OKOŁO 20 DUŻYCH CIASTEK:

SKŁADNIKI:ciastka_fasolowe_czekoladowe_

  • 2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 4 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 6 łyżek miodu (można więcej lub mniej, zależy kto jak bardzo słodkie lubi )
  • 4 kopiaste łyżki masła orzechowego
  • łyżka rumu/ aromat rumowy
  • 1/4 mleka roślinnego lub wody
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • garść obranych orzechów włoskich (dodatkowo)
  • pestki dyni (dodatkowo)
  • ziarna sezamu (dodatkowo)
  • czekolada gorzka (dodatkowo)

PRZYGOTOWANIE:

Umieścić fasolę, kakao i proszek w misce. Wszystko razem zblendować. Dodać masło orzechowe i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia. Dodać mleko lub wodę, aromat oraz siemię lniane. Zostawić na chwilę, aby ziarna wchłonęły nadmiar płynów.
Po czasie wmieszać szpatułką orzechy włoskie.

W tym czasie ustawić piekarnik na 180 stopni. Układać ciastka, tak aby było pomiędzy nimi odstępy (lekko urosną). Posypać ciastka ziarnami sezamu, pestkami dyni oraz na każdym położyć 1/2 kostki czekolady.  Ciastka piec przez 20-30 minut.ciastka_fasolowe_czekoladowe_1

Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s